Stále v srdci...

11. 8. 2007 12:33
Rubrika: Knihy | Štítky: Jan Pavel II. , Renato Boccardo , mládež
Napsat něco o tom, co mě zaujalo z knihy Rozhovory s Mons. Renatem Boccardem je velmi obtížné.



Oslovilo mě spoustu věcí. Dlouho jsem přemýšlela nad tím, co mě nadchlo nejvíce a zjistila jsem, že je to postava Jana Pavla II.

Světový den mládeže a Jan Pavel II jsou podle mě 2 „věci“, které k sobě patří a patřit stále budou. I když na posledních Světových dnech mládeže v Kolíně nad Rýnem byl už papež Benedikt XVI., stále si s nimi spojím jméno Jan Pavel II.

Byl to „patron mladých lidí“. Sám mladým lidem říkal: „Vy jste budoucnost“. Myslím si, že to neříkal proto, že změníme svět, nebo že ho zachráníme. Ale proto, že dokážeme to, co chceme a to, co je naším posláním. A ten, kdo při nás bude stát a ukazovat nám správnou cestu, je sám Kristus.

Při Světových dnech mládeže se setkává mnoho mladých lidí. Člověk vzduchem přímo nasává vzájemnou lásku ke Kristu, přijímá jeho otevřenou náruč, odevzdává se do jeho rukou, víry…

Já osobně jsem se ještě nezúčastnila, ale dokáži si možná představit, jak ohromující to musí být. Sama jsem zažila úžasně nebeské naplnění Kristovy lásky ve svém srdci při setkání s otcem biskupem. A Světové dny mládeže musí být určitě ještě tisíckrát dynamičtější a vše ve větší míře. Musí to být monumentální a …..prostě super.

S papežem Janem Pavlem II mnohým odešla i část jejich srdcí, ale poslání Světových dnů mládeže stále zůstává. A vzájemná láska k Pánu též. Nechť tedy tato nekonečná láska vládne světu, nám a hlavně každému v nitru srdce.

Hanka Pilnáčková
Zobrazeno 1842×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona signály.cz